27.1.2013

Sisustusliike Teatteri

Turun keskustan sydämessä, vanhassa punaisessa kivitalossa sijaitsee yksi kaupungin parhaista sisustusliikkeistä - Teatteri

Liike on kaunis kuin ruusunnuppu. Teimme sinne tutkimusmatkan Sipoosta kylään tulleiden ystäviemme kanssa. Tässä pieniä kurkkauksia siitä, mitä bongasimme:



 





Teatterista löytyy laaja valikoima kauniita kuoseja, niin seinille kuin huonekaluillekin. Teatteri tuo maahan muun muassa näitä brändejä:



Ja mikä parasta, liikkeestä saa ystävällisen palvelun lisäksi tapettien ja kankaiden malleja kotiin mallattavaksi, jos ei osaa tehdä päätöstä heti ja haluaa nukkua yön yli.

Teatterissa näytteillä olevien Florence Broadhurstin tapettikuosien taustalta löytyy mielenkiintoinen tarina:  "Broadhurst (1899-1977) oli australialainen suunnittelija ja eksentrikko. Hänen käsinpainetut tapettinsa mullistivat 60–70 -luvuilla sisustussuunnittelun tuoden tälle taideteollisuuden saralle tuoteperheen, joka nautti vaatetuspuolelta tunnettua ylellisyyden leimaa. Muotitietoiset sisustajat halusivat seinilleen Broadhurstin tapetit, sekä ikkunoihin ja kalusteille Broadhurstin kankaat. Florence itse eli kuten julisti ja kietoi oman elämänsä salaperäisyyden verkkoon.

Florencen kuoleman jälkeen mallisto hävisi, kunnes David Lennie osti australialaisen Signature Printsin, joka omisti oikeudet jo miltei tuhoutuneeseen arkistoon. 90-luvun alussa Signature Prints, Lennien johdolla, ryhtyi entistämään kuluneita seuloja. Arkistoista löytyi n. 530 erilaista mallia, joista Signature Prints nykyään julkaisee uuden malliston vuosittain." 
Lähde: Teatteri 
Päästyämme sisustuskaupoilta kotiin, Aino 11-vee ja Selma 9-vee innostuivat sisustuksesta niin paljon, että sisustimme oman unelmatalomme leikkelemällä lehdistä ihania huonekaluja. Siinä vierähti tunti jos toinenkin haaveillessa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.