21.1.2013

Kaiuttimet ja kolme kaupunkia

Starttasimme Janssonin kanssa jo aamutuimaan Turusta kohti Helsinkiä. Päivän agendana oli noutaa Magneplanar SMGc -kaiuttimet Helsingistä, ajaa Hankoon viemään kaiuttimet ja kiitää takaisin Turkuun, jotta Jansson ehtii tenttiinsä iltapäivällä.  

Saimme siinä samalla oikein kunnon road tripin. Matkalla oli meille myös toisenlainen merkitys: se auttoi meitä oivaltamaan, että välimatkat ovat vain välimatkoja. Hyvällä asenteella eri kaupungeissa asuminen ei loppujen lopuksi tunnu niin kurjalta. Se pitää nähdä mahdollisuutena. Ja ovathan Turku, Helsinki ja Hanko kiistatta Suomen kolme kauneinta kaupunkia! 

Olimme kolkuttelemassa Classic audion ovella heti liikkeen avauduttua. Pakko todeta, että liikkeen sisustuksessa on eittämättä tyyliä ja särmää. Samoin kuin asiakaspalvelussa. Classic audio on erikoistunut käytettyihin, huolella valikoituihin äänentoistolaitteisiin, joita he sekä myyvät että ostavat. Heidän mottonaan onkin: "Kierrätä, tuet kestävää kehitystä!"



Ennen lopullista ostopäätöstä, saimme istahtaa nojatuoleihin nauttimaan Magnepanin äänenlaadusta. Ja soivathan ne makeasti. Jos laittoi silmät kiinni, saattoi kuvitella olevansa Kate Bushin live-keikalla eturivissä.

 Kaupat hierottiin hyvään hintaan ja mukaan lähti myös vahvistin sekä Pioneerin cd-soitin. Suuntasimme rantareittiä Helsingistä kohti Hankoa. 

Tämä kyltti! Viime kesän vietin kesä-helsinkiläisenä ja aina nähdessäni tämän kyltin Ruoholahden lähistöllä, alkoi mielessä hiukan jäytää koti-ikävä Turkuun ja Hankoon. 
 Aurinko oli kiltillä tuulella.  Se loisti kauneimpia säteitään tehden Hangon puutaloidyllin - jos mahdollista - vielä hieman tavallista hohtavammaksi. 
Heitimme kaiuttimet Janssonin Hangon työsuhdekämppään ja suuntasimme nappamaan pizzat Unosta.

 Luminen Hanko oli kaunis, salaperäinen ja rauhallinen. Söimme pizzat hyvällä ruokahalulla ja tuijotimme jäätynyttä merta. Aurinko lämmitti poskia ja tuntui, että siihen hetkeen voisi vaan jäädä lillumaan.
 Jansson hymyili kuin Hangon keksi uusien kaiuttimiensa ansiosta. (Ja ehkä vähän myös auringon ja hyvä seuran) Kotimatkalle lähtiessämme vilkutimme Hangon keksitehtaalle, joka toimi näissä tiloissa 1916-1940.

 Kuninkaantie vei meidät takaisin Turkuun. Jansson ehti kuin ehtikin ajoissa tenttiinsä. Itse riensin treeneihin ja sen jälkeen hiomaan opparin viimeisiä pilkkuja kohdilleen. 

Takana mukava päivä & syvällisiä keskusteluja automatkoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.