16.10.2012

Toppila lyö Pisan laudalta


Kaleva uutisoi viime viikolla: "Kallellaan olevista Toppilan siiloista muodostui pienimuotoinen turistinähtävyys, kun kaupunkilaiset saapuivat ihmettelemään siilojen kaatamistöitä. Neljä siiloa oli määrä räjäyttää kerralla alas torstaina iltapäivällä. Räjäytys kuitenkin epäonnistui, koska rakenteissa oli yllättäen liikaa raudoitusta. Siilot nytkähtivät kallelleen, mutta eivät kaatuneet."

Olisiko Oululla nyt mahdollisuus kehittää vuosittaista turistiensa määrää aivan uusiin sfääreihin? "Pienimuotoinen turistinähtävyys" voidaan pienellä brändäyksellä muuttaa arkkitehtiopiskelijoiden opintomatkojen mekaksi ja miksei myös perusturistien loma-albumeja täyttäväksi hauskaksi poseerausmiljööksi. Alueen ominainen rosoisuus on kuitenkin tärkeää säilyttää. 

Toppilan tornien matkaa kohti suositun matkakohteen asemaa voisi siivittää vertaamalla niitä vaikkapa vaatimattomasti Italian Pisan torniin. Oulu voisi sitä paitsi laittaa astetta kovemmat paukut Lonely Planetin turistioppaisiin: "Tule näkemään ja kokemaan nelinkertaiset kaltevat tornit".

Ylemmässä kuvassa Pisan kalteva torni, ja alemmassa Toppilan kaltevatornit sekä suomalaista tuulipukukansaa.
Kuvat: Kaleva ja Rantapallo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.