20.10.2012

Kurkistus Kakolaan ja uusi fillari

Syyslomalla olen nukkunut yli kaksitoistatuntisia yöunia, heräillyt rauhassa ja nauttinut syksyn väreistä. 

Lähdimme Janssonin kanssa pyörälenkille ja poikkesimme Kakolanmäelle, vanhan vankilan muurien luo ottamaan pari kuvaa hänen uudesta menopelistään.
 Pyörä tilattiin Englannista, Chain Reaction Cycles -nettikaupan kautta. Luvattu toimitusaika ei ihan pitänyt, mutta voi sitä riemun määrää, kun pyörä lopulta tuotiin kotiovelle!

 Brooksin nahkainen penkki tilattiin Saksasta.



 Kakola on tunnettu mielenkiintoisesta historiastaan. Vankila sijaitsi ennen aivan Turun ytimessä, korkealla mäellä. Nykyisin vankilan suuret tilat ovat tyhjillään. Siitä ei kuitenkaan ole kauaa, kun vankilassa vielä asusti joukko sinne tiilenpäitä laskemaan suljettuja ihmisiä. Muistan kun kouluaikoina,  katselimme koulumme ikkoista vastapäistä vankilaa. Välillä vangit vilkuttelivat ikkunoista meille ja heiluttelivat jalkojaan kalterien välistä, oransseissa haalareissaan. 

Turun kaupunginteatterissa menee parasta aikaa Kakolan hurjasta historiasta kertova musikaali. Lisäksi suljettuun, tyhjennettyyn vankilaan on järjestetty tutustumiskäyntejä ja teemakierroksia. Onpa muurien sisällä kuvattu myös kohtauksia elokuvaan Hella W.
 
Nykyään Kakolanmäki näkyy kauas ja on pala kaupungin menneisyyttä.
 Se tarjoaa hyvän taustan valokuville sekä ruokkii mielikuvitusta.
 Kakolanmäelle ja sen rinteiden juureen rakennetaan myös uusia taloja. 
Tässä kohdin remppa näyttää olevan vielä hieman vaiheessa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.