8.10.2012

Sirkusta ja skumppaa

Turun Taideakamiasta valmistuu oikeasti taitavia tyyppejä! Sen todisti esittävälle taiteelle omistettu Torakka-ilta. Ilta järjestetään kerran kuussa perjantaina, Tekun tiloissa Turussa (Sepänkatu 1). Tarjolla oli tällä kertaa sirkusopiskelijoiden ja -ammattilaisten sooloja, tanssia ja maistiaisia tulevista teatteriensi-illoista. 

Olen aiemmin nähnyt ilma-akrobatiaa, jota tehdään köysillä tai liinoilla. Mutta ikinä ennen en ole nähnyt noin rajua välinettä, kettinkiä. 

 Mira Donna Sirkan esitystä katsoessa minua melkein sattui, kun mietin, miltä metallinen kettinki tuntuu, kun se painuu ihoon. Esityksessä ei ollut taustamusiikkia, vain hennolla äänellä livenä laulettuna Chisun Sabotage-kappale.
Illan aikana nähtiin myös pätkiä Maksim Komaron ohjaamasta Morfos-esityksestä, kuten tämä trapetsinumero.

 Laurilta sujuu multi-tasking.
Lapsuudesta muistan, miten hauskaa hula-hula-vanteen pyörittäminen oli. 
Susanna Vuorisen henkeäsalpaava vannetanssi oli kaukana Speden pelien pyörittelystä. Se oli kaunista, sulavaa ja osaavaa liikekieltä, johon oli yhdistetty hienoja elementtejä. Vuorinen pitää Turussa suosittuja vannetanssin kursseja.
Lauri taikoi sillkihuivista viinipullon.

Torakka-illoissa mielenkiintoista on myös se, että yleisö pääsee kurkkaamaan esitysten taakse. Välillä pitää roudata ja asennetaa välineitä kattoon. Esiintyjien jännitys välittyy yleisöön saakka: pysyykö pallot ilmassa, onnistuuko liike, pitääkö tasapaino? Hienoa on myös se, etteivät kaikki esityksistä olleet "valmiita". Torakka-illoissa saa mokata, omille virheilleen oppii nauramaan ja katsojat kanssaelävät esityksissä. 
Illan juonsi hauska tutkapari. Roudausten lomassa juontajat innostuivat tanssimaan pöpin Gangnam-stylen rytmiin.
Inga hyppäsi esiintymään yleisön joukosta. Hän todisti vääräksi väitteen "Ilma-akrobaatti ei koskaan putoa". Onneksi ei sattunut pahasti.
Mukana hyörimässä oli myös Sirkuskoulun pikkunatiaisia. Yleisö pidätti hengitystään, kun pienet, tulevat sirkuslupaukset nousivat keinuihin korkeuksiin. 


 Sirkustempuista häikäistyneinä suuntasimme keskustaan, Bar Brysseliin, jossa oli kahden euron skumppaa (!) tarjolla. Paransimme maailmaa ja nautimme ihanan Markus Perttulan (DJ MarkusMarkus) valikoimista biiseistä.  Ilta jatkui Klubille, jonne oli kokoontunut taas jälleen kerran paljon hyviä tyyppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.