22.12.2012

Töllöttäjän joulutärpit

Jouluna on aikaa, aikaa ja aikaa.
Kärsimättömämpi saattaa jopa pitkästyä. Mutta onneksi televisio piristää jouluisella tarjonnallaan.

Siskoni Ira, sarkasmin kruunamaton mutta kiistämätön kuningatar, kokosi iloksemme jouluaaton tv-ohjelmatärpit. Omille tavoilleen uskollisena, hän koosti tämän huolellisen listan, joka on melko kronologisesti ryhmiteltykin. Otin oikeudekseni avata sitä hieman tarkemmin :)

8:00 
Jouluaattoaamu alkaa luonnollisesti Joulupukin Kuumalla linjalla. Onhan se nyt aina tärkeää naureskella pukin töksäyttelyille ja sille pianoa soittavalle tontulle, joka koittaa kadehdittavan urheasti pysyä nuotinvierestä puhelimessa laulavien lasten melodiassa mukana. 

11:30
Lumiukko on oikeasti joulun paras asia. Sitä hiljenee katselemaan monta sukupolvea.

12:00
Joulurauhanjulistus Suamen Turust! Sen jälkeen ei enää imuroida, riidellä tai tampata mattoja.

14:50
Vaahteramäen Eemeli on meidän lapsuuden all-time-favorite. Eemeli saa meiltä täydet sympatiat, hän tarkoittaa aina hyvää, mutta siltikään hänen kuviot eivät koskaan mene putkeen.

17:00 
Joulupukki ja noitarumpu. Shamaanin eli Vekara-tontun ääninäyttelijä Aarre Karén on paras: "Voi kikkaran kakkaran tontut!" Korvatunturin karkkitonttu Shakari Shokeri saa myös nauramaan.  Hupaisin kohtaus koko elokuvassa on se, kun Shamaani laittaa Joulupukin tietokoneelle viruksen. 

19:10
Maailman kauneimmat joululaulut. Varma tärppi kaikille, joiden joululaulukiintiö ei ole vielä täynnä. Iran listauksesta päätellen (Maailman rumimmat veisut) hänellä kiintiö on jo melko täynnä. Toisaalta, ihmekös tuo, silllä hän aloitti kuuntelemaan Jouluradiota jo marraskuussa.

20:30 
Uudempi suomalainen jouluelokuva, Joulutarina, on ihan koskettavaa katseltavaa ja avaa uusia näkökulmia pukki-perinteeseen.  

22:10
Australia on Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin tähdittämä nyyhkydraama, joka sopii ihan hyvin jouluaaton tunnelmaan. Kannattaa kuitenkin varata tyyny ja peitto lähelle tätä katsoessa, sillä elokuva on hieman liaan pitkä ja unettava.

Muistakaa rentoutua jouluna ja töllöttää telkkua!

Tässä vielä loppuun Iran askartelemat enkeli ja tonttu. Etenkin tontun lakki on ottanut hieman osumaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.