11.2.2013

Helmikuinen Hanko


Testasin mielessäni ajatusta, miltä tuntuisi olla hankolainen. Tai, no hankolainen on ehkä hieman liian vahva ilmaus varsinaisten, aitojen hankolaisten mielestä. Ennemminkin, miltä tuntuisi asua Hangossa jonkin aikaa elämästä nyt, parin vuoden päästä tai eläkevuosina. Konkreettista kosketuspintaa talviseen Hankoon sain vietettyäni pitkän viikonlopun Hangossa. 

Hanko on lähinnä tunnettu aurinkoisena kesäkaupunkina, jossa on kuvankauniita villoja ja vuosittain järjestettävä purjehdustapahtuma Hangon Regatta. 

Mutta on Hanko paljon muutakin. Talvella kaupunki rauhoittuu aloilleen ja aidot hankolaiset vetäytyvät koloihinsa, joista tulevat esille lähinnä kauppareissuilleen tai jos ravintola Origossa tai Hangon elokuvateatterissa tapahtuu jotain. (Kertokaa, jos olen aivan väärässä!)

 Itse halusin lähestyä Hankoa siitä näkökulmasta, mitä siellä voi oikeasti harrastaa ja miten aikansa voi saada kulumaan mielekkäällä tavalla ympäri vuoden. Niinpä kävin Janssonin opastuksella testaamassa Hangon Cuplis-liikuntahallin kiipeilyseinät. Tarjolla oli yllätyksekseni niin boulder-kiipeilyreittejä kuin köysittelyreittejäkin.  
Jansson kuuluu nykyään hallin vakikävijöihin ja on jopa tehnyt boulder-seinälle oman reitin. Se oli hippasen liian haastava minun kiipeilijän taitoihini nähden (olen innokas yrittämään, mutta todella aloittelija). Sen, minkä Jansson voittaa pituudessa, voimassa ja reitinlukutaidossa, minä puolestani pistän kampoihin venyvyydessä.
Cupliksella pystyy kiipeilyn lisäksi pelaamaan myös tennistä & sulkapalloa. Jos pallopelit tai seinällä rimpuilu ei innosta, voi puhdasta rautaa mennä nostelemaan Steel Studiolle

Huomasin hankolaisen bloggaajan Kirjatoukan & Herra Kameran blogista, että nyt hankolaisia hemmotellaan myös uudella joogasalilla. Ensi kerralla Hangossa ollessani ajattelin testaavani Merijoogan tuntitarjonnan.

Ajankuluksi listasin itselleni myös leipomisen, valokuvaamisen, ystävien kanssa hengailun, ulkoilun ja ajattelemisen. Jotenkin tuntuu, että Hangossa on tilaa ja happea ajatella enemmän - etenkin helmikuussa, kun kaupunki on talviuninen.

Lauantai-illan kunniaksi koetimme Janssonin kanssa leipoa suklaa-vadelmamuffinsseja. Se ei kuitenkaan mennyt niin kuin Strömsössä, sillä taikinan mittasuhteet taisivat mennä vähän vikaan. Muffinssit olivat kyllä ulkoisesti kauniita, mutta maistuivat lähinnä suolalta ja rikkihapolta. Ihan putkeen ei mennyt myöskään meidän lauantai-illan saunominen Hangossa...

Lähtötilanne: lauantai-illan taloyhtiön saunavuoro 
Ongelma: pefletit puuttuvat
Ratkaisu: käytä Sotkan mainoskuvastoa peflettinä 
Lopputulos: Sotkan kuvaston kuvat ja hinnat tatuoituna reisiin ja peffaan. Juuriharjalla irtosivat.

Hauskaa helmikuuta kaikille ja ottakaa saunaan oikeat pyyhkeet pefleteiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.