7.7.2014

Energiaa rantajoogasta


Lämmin hiekkaranta + merenkohina + lempeä tuuli + aurinko + jooga = täydellinen olotila.
 Aloitin tämän viikon joogaten Merijoogan Johannan vetämällä beachjooga-tunnilla Hangon Casinon rannalla. Voin kertoa, että nyt sen jälkeen olo on huikea. Yhtä aikaa vahva, venyvä, puhdistunut, energinen, tasapainoinen ja onnellinen. 

Maisemat, joissa joogasimme eivät olleet yhtään hullummat:
Heinäkuu on onnea täynnä, sillä joogastudio Merijooga järjestää koko heinäkuun ajan neljä kertaa viikossa kaikille avointa rantajoogaa Hangossa. Itse olen harrastanut joogaa noin kolmisen vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti ja beachjooga sopii minulle todella hyvin venyvyyden sekä liikkuvuuden ylläpitämiseen. 


Itse Merijooga kuvailee beachjooga-tuntejaan näin: "Tunti, jossa huumoria unohtamatta suoritetaan lempeitä Hatha-joogaliikkeitä, aaltomaista Flowta tai rauhoittavia Yin-liikkeitä, ja keskitytään hakemaan energiaa ympäröivästä luonnosta ja merestä oman hengityksen tahtiin." Tällä tunnilla teimme myös muutamia voimakkaampia, astanga-joogasta tuttuja liikkeitä. Pidän niistä erityisesti, sillä niissä saa haastaa sopivasti omaa tasapainoaan, voimaa ja venyvyyttä.

 Ihaninta on se, että näin lomalla ollessa ei tarvitse sitoutua mihinkään harrastukseen, vaan voi aamulla hypätä fillarin selkään ja polkaista rannalle joogailemaan, jos siltä tuntuu. Beachjooga maksaa kympin per kerta, ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Mattojakin saa vuokrata tarvittaessa rannalta, mutta silloin kannattaa ilmoittaa maton tarpeesta päivää ennen joogatunnin vetäjälle. Bechjoogaan on siis helppo hypätä mukaan, vaikka viipyisi Hangossa vain päivän tai pari.

Tänään tiistaina taas beachjoogaa tutussa paikassa, tuttuun aikaan kello 10. Nähdäänkö siellä?
Katso tuntien aikataulut ja lisätietoa täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.