24.11.2012

Torin aarteita

Tein tänään jotain ennen kuulumatonta; nousin lauantaiaamuna sängystä jo ennen kymmentä ja pyöräilin tihkusateesta huolimatta Turun torille. 

Lauantaina torilla käymisessä on parasta paitsi se, että torilla kuulee iki-ihanaa Turun murretta myös se, että paikalle on saapunut tavallista enemmän torimyyjiä. Sympaattisia mummoja, jotka ovat kutoneet pöydällisen villasukkia tai tehneet taidokkaita pihlajakransseja (jotka näyttävät melkein kuin Strömössä tehdyiltä, itse en ikinä pystyisi sellaisia tekemään). Minun kävi hieman sääliksi torimummua, joka kökötti villoinensa jakkaralla pienen myyntipöytänsä ääressä ilman mitään katosta. Teki mieli mennä pitämään sateenvarjoa hänen päänsä ylle. Mieleen juolahti myös ajatus, että miltäköhän päivän sateessa olleet villavaatteet mahtavat tuoksua illalla... 

Opiskelijabudjettia ajatellen torilla käyminen kannattaa: muutamalla kolikolla saa ison määrän vihanneksia, hedelmiä ja kukkia. Esimerkiksi suomalaiset tomaatit maksavat vain euron kilolta!


 Kulho on Pentikin Taika-sarjaa ja toimii meillä tosi monipuolisesti salaattikulhona ja hedelmäkulhona. Sain sen viime kesänä läksiäislahjaksi työpaikastani.
 Koska tänään on meidän päivä (aina kuun 24. päivä), toin Janille kukkia. Se olikin eka kerta, kun hän saa kukkakimpun. 
 Pakko myöntää, tulppaanikimppu oli hieman hyvitystä siitä, että unodin täydellisesti tällä viikolla olleen valtakunnallisen miesten päivän. Jani pääsi näpäyttämään, sillä itse hän ei koskaan unohda tuoda naisten päivänä kukkia tai herkkuja. No, nyt ollaan tasa-arvoisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.