18.11.2012

Aamulla kun heräsin luulin että on ilta

Mikä tämä pimeys on?

Olen elänyt Suomessa jo reilut parikymmentä vuotta ja silti aina yllätyn ja hämmästyn, kun talvinen pimeys iskee.

Sunnuntait ovat viikon parhaita päiviä ja silloin on ihanaa herätä hitaasti, venytellä kunnolla ja leipoa tuoretta leipää. Tänään aamulla kuitenkin herätessäni ja avatessani ikkunaverhot, oli pakko kurkata kahteen kertaan, mitä kello oli. Säikähdin, että olin nukkunut iltaan asti - niin pimeää ulkona jo oli.

Pimeyden ei saisi antaa häiritä, sillä olenhan suomalainen. Kuitenkin, syksyisin yllätän toisinaan itseni väsyneenä jo aamupäivällä, vaikka päivä on vasta aluillaan. Valon vähyys vaikuttaa minuun. Siksi yritänkin taistella sitä vastaan kirkasvalolampun voimin. Onneksi niitä on jo kauniin muotoisinakin, eikä vain rumia möhkäleitä.

Meillä on makuuhuoneessa Innosolin Aurora-lamppu, joka auttaa meitä aamu-unisia heräämään.

Innosol neuvookin, että tehokkainta on nauttia kirkasvaloa aamu-kuuden ja kymmenen välillä. Illalla ei kannata pitää kirkasvalolamppua liian lähellä, sillä se saattaa viedä yöunet. Minulle on pari kertaa käynyt jo niin.  Aurora-mallissa on se hyvä ominaisuus, että valon voimakkuutta pystyy säätämään - näin sitä voi huoletta käyttää myös iltaisin lukulamppuna.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.