31.3.2014

Insinööri ja kahvitermari

Tiedätkö, meitä on monenlaisia ja niin myös suhtautumistapoja asioihin. 

 Mikä on sinun ensireaktiosi nähdessäsi tämän kahvitermarin?


Miten insinööri suhtautuu siihen, kun hänen puolisonsa on hankkinut yhteiseen talouteen uuden, ihanan keväisen turkoosin kahvitermarin? Puoliso hehkuttaa termarin söpöyttä ja väriä maalaillen jo mielessään kesäisiä aamiaishetkiä puutarhassa.

Ensinnäkin insinööri vaatiin rationaalisia järkiperusteita, miksi kyseinen termari on hankittu? Taloudessahan on jo yksi todella laadukas ja funktionaalinen termari.
Saatuaan perustellun vastauksen kysymykseensä, insinööri siirtyy analysoimaan termarin ominaisuuksia. Mikä on termarin lämmönpitävyyden kesto? 

Toisessa vaiheessa insinööri paneutuu termarin materiaaleihin. Mistä materiaaleista termari on valmistettu? Tovin termaria pyöriteltyään insinööri ei voi välttää kiusausta. Hänen on alettava purkaa termaria osiin. Purettuaan termarin atomeiksi, insinööri pääsee käsiksi sen ytimeen ja analysoimaan miten laadukkaasti kyseinen termari on suunniteltu käytetävyyden ja kestävyyden näkökulmasta.

Kolmannessa vaiheessa insinööri keskittyy havainnollistamaan termarin valmistuprosessia. Miten sisimmäinen lasikerros on tehty? Onko käytetty muottia vai kenties puhallustekniikkaa? Miksei lasin ympärille ole tehty kumista vakuumia, kuten todella laadukkaissa termareissa kuuluu olla?

Viimeisessä vaiheessa insinööri on jo aivan hengästynyt uuden termarin sielunmaailman kurkistamisesta. Hän ei voi ymmärtää, miksi kukaan täysijärkinen ihminen on voinut hankkia termarin, jota ei voi ottaa mukaan pitkälle retkelle, sillä siinä ei hänen analyysinsä mukaan pysy mikään neste lämpimänä kahta tuntia kauempaa.

Lopulta on päädytty siihen pisteeseen, että termari on osissa pöydällä ja seuraavana jännittävä tehtävä on se, että insinöörin pitäisi osata koota se takaisin kasaan. Tarina jatkuu myöhemmin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.