9.5.2015

Turku Design Festival 2015

Turussa on vahva designin parissa työskentelevien toimijoiden verkosto, joka osoittaa jälleen taitonsa ja tärkeytensä. Yhteen hiileen puhaltamalla aikaansaatu Turku Design Festival 2015  levittää oksansa lukuisine mielenkiintoisine tapahtumineen ja näyttelyineen entistä laajemmalle viime vuoteen verrattuna. Niin maantieteellisesti kuin asiayhteksissäkin; osoittaen muun muassa miten design ja ruoka- tai kahvilakulttuuri kulkevat käsi kädessä. Jo viidennen kerran järjestettävän festarin tämän vuoden kattoteemana onkin yhdessä tekeminen. 

Inspiroivinta on se, että Turku Design Festival on eurooppalaisittain ottanut haltuunsa erilaisia tiloja.  Festivaalien areenana toimivat mm. Forumin kauppakeskuskorttelin tyhjät liikehuoneistot, Vanhinta aitoa Turkua edustavat Nunnakadun makasiinit ja Pop Å -sisustuskauppa on perustettu kodin tuntuisesti aitoon asuinhuoneistoon, jotta tuotteet pääsevät luontevasti esille. Arvostan tällaista rohkeaa, ennakkoluulotonta toimintaa. Ison hatunnosto TDF:n taustalla kantavana voimana toimivalle Uuden muotoilun yhdistykselle, tuotantotiimille ja toimijaverkostolle!

Uuden muotoilun kevätmarkkinoiden monipuolinen ja todella laadukas kotimainen tarjonta ilahdutti. Näitä TDF:n ohjelmaan kuuluvia markkinoita olen itse asiassa odottanut jo maaliskuusta lähtien. 

Hankin vihdoinkin kauan himoitsemani Varför Paris - vi har ju Åbo -kangaskassin. Hitiksi muodostuneesta kangaskassista on painettu nyt myös mustan ja valkoisetn rinnalle rajoitettu erä uutta väriä, siniselle puuvillapohjalle vaaleanpunaisella nuo tehokkaat viisi sanaa. (Te ei-turkulaiset, jotka jostain syystä ihastuitte kassiin, tässä on teille yksi syy lisää tehdä kevätretki Suomen Turkuun!)


Tässä muutamia poimintoja kevätmarkkinoilta:

Iki koru

Mum's


Mum's
My mum. Oma ihana äitee nauttii kevätauringosta markkinahumun keskellä
Maininnan ansaitsee myös Turun ammattikorkeakoulun muotoiluopiskelijoiden kevätnäyttely VERSOT 2015 Turun Forum-korttelissa, tyhjässä liiketilassa (6.-12.5.2015). Todella innovatiivisia ja inspiroivia toteutuksia - suosittelen!


Samaan aikaan kaupungissa vilisi myös muutenkin. Katuruokakarnevaali Street Food Carnival oli sijoitettu fiksusti Uuden muotoilun kevätmarkkinoiden kylkeen, Brinkkalan sisäpihalle ja lähikulmille. 

Latte Cafe oli jalkautunut kadulle kahvifillarinsa ja korvapuustiensa kera.


Latte Cafen Gerardin aamulla leipomat korvapuustit olivat huikeita!


Tänään tosiaan kelpasi olla turkulainen, sillä kaiken tämän tapahtumailotulituksen lisäksi jokirannassa oli maalaismarkkinat ja Turun Filharmoninen orkesteri tarjoili kaupunkilaisille huikean Seitsemän kukkulaa soi -spektaakkelin, joka ansaitsee kyllä oman postauksensa.

Turku Design Festival jatkuu vielä. Muun muassa äitienpäivän muotoilubrunssi on huomenna sunnuntaina luvassa Cafe Aulassa ja Pop Å pitää ovensa auki koko toukokuun. Tsekkaa halutessasi koko festareiden ohjelma.

#turkudesignfestival #tdf5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.