3.5.2015

Onni on 2,4 neliömetriä

Pienestä voi ihminen olla onnellinen. Elämäni ensimmäistä kertaa meidän kodissa on parveke, kooltaan huikeat 2,4 neliötä. Juhlimme tänään sen avajaisia!

 Miniparvekkeella ei ihan juhannustansseja järjestetä, mutta kaksi onnellista ihmistä siellä mahtuu kumminkin hörppimään aamukahvit, paistattelemaan päivää ja uppoutumaan uuden kirjan juonenkäänteisiin. Parasta parvekkeessa on se, että sinne avautuu pariovet suoraan makkarista, aurinko osuu sinne työläisen aikatauluihin sopivasti, päivällä just hyvään aikaan, ja partsilta voi tsekata, onko tänään jonoa läheiselle jätskikioskille tai paljon uimareita viereisellä hiekkarannalla (kesämmällä, nyt toukokuussahan uimassa käyvät vain sitkeät avantouimarit, joilla on yhtä paksu nahka kuin hylkeillä, veikkaan). 

Mutta palataan vielä askel taaksepäin ja noihin parvekkeen neliöihin. Päätin tehdä parvekkeelle oikein sisustussuunnitelman (joskus haaveilin sisustussuunnittelijan urasta). Tuumasta toimeen. Loogista oli aloittaa mittaamalla parveke. Noo, ei ollut rullamittaa, joten turvauduin luoviin konsteihin. Lopputulokseksi sain tiedon, että parvekkeen pinta-ala on palttiarallaa 2,4 neliömetriä. Surffailin netin sisustustaivaista erilaisia mattoja, lokoilutuoleja, riippukeinuja, kukkahyllyja ja aurinkovarjohässäköitä. Vain todetakseni, että tuo 2,4 neliötä on niin pieni, että minun täytyisi hieman down-greidata haaveitani, mikäli aikoisin itsekin mahtua parvekkeelle. Työpöytäni oli kuitenkin täynnä inspiroivia screenshotteja yrttipurkeista ja söpöistä parvekekalusteista. Pysähdyin miettimään hetkeksi. Kello tikitti, ja olin pähkäillyt koneen ääressä jo aivan liian pitkään suunnitelmani parissa - ja aurinkoinen päivä vaan valui hukkaan parvekkeen ammottaessa tyhjänä ja tylsänä tuossa.  Päädyin lopulta siihen, etten osta parvekkeelle mitään uutta, vaan hyödynnän jo kotinurkista löytyviä mööpeleitä ja kannan keittiön yrtit & viherkasvit sinne tuultumaan. 

Ennen: 

Jälkeen:









 Viimeinen kuva mustavalkoisena, koska poskeni olivat yhtä punaiset kuin tomaatit kaikesta puuhaamisesta. Celsiukset kipusivat ylös aina 21 asteeseen nyt sunnuntaina. Veikkaanpa, että tällä parvekkeella ehtii keräämään hyvän rusketuksen ennen kesän juhlia. 

Onko teillä hyviä vinkkejä, mistä voisin löytää sopivan, pienen ja säänkestävän maton meidän miniparvekkeelle? Matto tuntuisi kivalta paljaiden varpaiden alla. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.