12.12.2013

Adventtikynttilä tuo joulun

Ihaninta on se, kun on jotain mitä odottaa! Näin joulun alla etenkin pikkuihmisten odotusta voi helpottaa laskemalla päiviä jouluun. Siksi joulukalenteri on aivan mahtava keksintö - myös meille vähän isommille.

Meillä on ollut perinteenä hankkia adventtikynttilä. Kynttilän ideana on se, että sen kyljessä on numerot 1-24 ja sitä poltetaan joka päivä pienen pätkän verran. Tänä vuonna sain adventtikynttilän lahjaksi äidiltä (Granitista).
Mutta olen todella onnekas: minun ei tarvitse tyytyä vain yhteen joulukalenteriin. Olen nimittäin ollut vuoden aikana niin kilttinä, että sain kolme erilaista joulukalenteria, yay!

Ehdoton ykkössuosikkini on tämä hurmaava Pikkumyyrä-kalenteri. 
Vinkvink: näitä on saatavilla ainakin Turusta, Pienestä Kirjapuodista.

PS. Tiesitkö, että ensimmäisen painetun joulukalenterin toi aikoinaan markkinoille saksalainen Gerhard Lang -yhtiö. Adventtikalenterin ovat Suomeen tuoneet partiolaiset. 
Tessi Fazer näki Ruotsissa kalenterin ja ehdotti, että Partiotytöt kehittäisivät Suomeen omanlaisen kalenterin. Ekan kalenterin suunnittelusta vuonna 1947 vastasi Ulla von Wend. 
Aluksi kalentereiden myynti takkusi Suomessa, sillä kalenterin ideaa ei ymmärretty. 
Kuitenkin jo 1950-luvulla adventtikalenterit alkoivat yleistyä meillä. (Lähde: jokamiehen höpönlöpön-tarinakirja eli Wikipedia)1 kommentti:

  1. ... myös hyvin varustetuista Itella myymälöistä voi bongata pikkumyyrän, kuten mm. kyseisen kalenterin ... terkuin tonttu ;)

    VastaaPoista

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.