20.5.2012

Ravintolapäivän kootut (suu)palat

Kuten Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkmankin todistaa, on Ravintolapäivä yksi upeimmista aidosta yhdessä tekemisen ilosta syntyneistä tapahtumista, joita Suomesta tällä hetkellä löytyy!

 Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa päivän ajaksi kahvilan, ravintolan tai baarin. Ensimmäinen päivän tempaus järjestettiin viime vuonna, jolloin mukana oli 40 ravintolaa 13 eri kaupungissa. Ravintola-päivän takana puuhailee joukko ruokaa rakastavia aktiivisia suomalaisia.

Ravintolapäivän anti nyt 19.5. oli huimaa: kaiken kaikkiaan 600 pop-up-ravintolaa nousi saman päivän aikana ilostuttamaan herkkusuita ympäri Eurooppaa.  Myös moni muu kulinaristi oli päättänyt heti aamutuimasta tsekata päivän ravintolasta-ravintolaan-reittiä, mistä johtuen Ravintola-päivän sivut olivat hieman jumissa. Mutta mobiiliversio ja aito intuitio saivat johdattaa meitä siis päivän aikana!

Koska Sonja oli aamun maskeerauskeikalla ja itse olin aamupäivän kiinni MAMA:n kevätkokouksessa Seurahuoneella, starttasimme meidän Ravintolapäivän kierroksen vasta neljän aikaan, jolloin usean paikan sulkemisajat jo kolkuttelivat (kl0 17 tai 18) ovella.

Mutta miltä Ravintolapäivä maistui?

Ehdottomasti päivän parhaita paloja olivat itsetehdyt luomukeksit Kruununhaassa, makuina mustikka, tripla-suklaa tai vihreä tee. Kahvila sijaitsi hurmaavalla sisäpihalla, jossa soi blues ja talot olivat toinen toistaan prameampia ja värikkäämpiä. Syötävä näky oli myös keksejä ikkunastaan tarjoillut komistus...




Pidettiin pieni hengähdystauko lämpimillä portailla ja tsekattiin, mitkä kaikki paikat olisivat vielä auki.


Ruttopuistossa tarjoillut blinit veivät myös kielen mennessään! Täytteenä smetanaa, mätiä ja punasipulia. Herkut olivat sen verran maukkaita, että jonoakin piisasi melkoiseen malliin.



Blinien kanssa janon sammutti ihanan kupliva ja raikas kuusenkerkkäjuoma. Mietimme Sonjan ja Maijan kanssa pitkään, mitä tuo maku muistutti. Ehkä sima tai seljankukkamehu? Skumppa? Tai jokin hunajainen, mutta raikas? MAHLA?  Yhtä kaikki, kiitos taitaville blinikokeille Oskarille ja Jonnalle!


Liisankadulta mukaan tarttui kevätkääryleitä kevään kunniaksi. Ne maistuivat aluksi hyvältä, mutta kun Sonja kippasi niihin liikaa sweet&sour-kastiketta, alkoi maku muistuttaa enemmänkin tiskiainetta... 


Tehtiin pit-stoppi Tuomiokirkon portaille, jossa  meidän iloiseksi yllätykseksi oli koko päivän ajan aina kymmenen minsan välein balettiesityksiä. Yhdistelmä oli hiukan huvittava: saippualta maistuvia kevätkääryleitä, ballerinoja torilla, perusturisteja ja lokkeja joka puolella ja tämän kaiken korniuden kruunasi vielä kirkonkellot, jotka alkoivat pauhata täysillä. Veikattiin, että siellä on kirkonkellojensoittovuorossa joku uusi kesäharjoitteluaan suorittava teologi, joka vähän innostui kilkuttelemaan kelloja... 



Pieni Suomalainen Balettiseurue ilostutti Ravintolapäivän väkeä koko illan. Seurue tuo kevään ja kesän aikana baletin taikaa lähelle arkielämää. Heillä on hauska ja toimiva konsepti: neljä tanssijaa kiertää 2x2-metrisen lavan kanssa ihmisten parissa tekemässä balettia lajina ja kulttuurimuotona tunnetuksi. Klassikkomuunnelmia ja uusia minikoreografioita esitetään päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, vanhainkodeissa, kauppakeskuksissa ja toreilla. Uskon, että tämä madaltaa myös ihmisten kynnystä ostaa liput balettinäytökseen.



 Ravintolapäivän käydessä kohti iltaa, meille iski jano ja suuntasimme Mbarin terassille. Sinne paistoi vielä ihanasti ilta-aurinko.


Myös ihana Petra liittyi seuraan, fillarilla tietenkin!



Petran miespuolinen "nimikaima" oli myös liikkeellä. Sanan mukaisesti liikkeellä. Bongaa taustalta jotain epämääräistä limenvihreää ja villisti liikkuvaa.


Petra koetti opettaa mulle hänen lanseeraamaansa rotta-ilmettä, mutta en ihan vielä hallitse sitä. Saattaa myös olla, että vain aidot rottahenkiset voivat pystyä siihen?


THE ROTTA-ILME!


Lopulta päädyimme onnellisina terassilta Töölöön kokkaamaan intialaista, nam. Masu ja mieli kiittää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.