19.5.2012

MAMA ja Kiasma

Tänä keväänä liityin oman alani ammattiliitton, ERTO:n jäseneksi (Erityisalojen toimihenkilöliitto). ERTO:n jäsenyhdistyksen MAMA ry:n, eli Markkinointiviestinnän-, tutkimuksen ja uusmedia-alan ammattilaiset ry:n kevätkokous kokosi tänään Helsingin Sokos Hotel Seurahuoneelle alan tekijöitä ympäri Suomen. Itselleni kevätkokous oli ensimmäinen, ja olin intoa täynnä, korvat höröllä.

Aamu alkoi herkutteluhetken merkeissä Seurahuoneen hulppeissa tiloissa. Kokousta oli mielenkiintoista seurata, sillä se eteni niin ammattimaisesti ja kuitenkin kaikki läsnäolijat huomioiden. Minulle tuli turvallinen olo: joku isompi huolehtii minun työelämääni liittyvistä eduista ja oikeuksista!
 
Olin varautunut johonkin perus aamupuuroon ja hilloon, mutta tarjolla olikin suussasulavaa broilerin rintaa kevään varhaisperunoilla ja korvasienikastikkeella.
Kokouksen jälkeen siirryimme yhdessä Kiasmaan katsomaan Thank You for the Music -näyttelyä, joka käsittelee musiikin sivuilmiöitä, kuten fanitusta. 
Kiasman arkkitehtuuri hioo silmää.
 Näyttelyssä hauskaa oli myös se, että jokainen sai näyttelyn nimen mukaisesti kiittää erilaisista asioista, joista ovat kiitollisia ja kiinnittää ne kiitos-torniin.
 Itse halusin kiittää ihanasta keväästä, joka on viimeinkin virallisesti rantautunut Helsinkiin.


Tässä hauskimmat ja parhaimmat kiitokset, jotka bongasin :


Intertekstuaalisia viitteitä LMFAO:n lyriikoihin?

 Siskot on parhaita!
 Hetkessä eläminenkin on tärkeää.
 Ja rehellisyys maan perii.



Moni ihminen oli halunnut myös kiittää julkisuuden henkilöitä, kuten urheilijoita, sarjakuvasankareita ja idoleitaan. 

Nikkekin sai omansa!
 Thank You for the Music -näyttelyssä hieno teos oli myös orkesterin soittoa kolmelta screeniltä tarkasti havannoiva installaatio.
Eniten minua liikautti Jenni Hiltusen teos Grind 2011, jossa rehevät Dance Hall -tanssijat hetkuttavat peffojaan hidastetusti ja taustalla pyörii rauhallinen klassinen musiikki. Tanssijat on stailattu aivan upeasti: saamelaisuus ja perinteet kohtaavat ladygagamaisen wetlook-legginssi-lookin. Hiltusen teos ilottelee Dance Hall -kulttuurilla, johon kuuluu uskalias pukeutuminen, pilke silmäkulmassa poseeraaminen, erilaiset roolit sekä korostunut seksuaalisuus.

Katja Tukiasen pinkkisävyinen huone oli jokaisen tytön päiväuni.


 Kierroksen jälkeen istahdin vielä kahville Café Kiasmaan. Luen tällä hetkellä rinnakkain, aina tilanteesta ja fiiliksestä riippuen Paulo Coelhon Alkemistia ja työni takia Eeva-Leena Vaahtion rekrytointia käsittelevää Pestaa paras -kirjaa. Suosittelen molempia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.