16.5.2012

Pretzelin takia kannattaa kestää hullut helatorstaihimo-ostajat

Mikä siinä on, kun aina ennen pyhäpäivää jengi ryntää paniikissa kauppaan?
Kauppakärryt kahmitaaan täyteen tyyliin koko vuoden edestä, sillä verukkeella, että "huomenna on kaupat kiinni".

Jouduin itse todistamaan tätä kamalaa pyhäpäivien alla ihmisiin iskevää ostohurmosta Malmin Lidlissä. Päätin töistä tullessani iltapäivällä poiketa ostamaan yhden Pretzelin, siis sellaisen saksalaisen suolaisen kiemuraleivonnaisen. Duunipäivä oli ollut aika rankka ja tunsin, että kaipaisin nyt vähän potkua Pretzelistä.

Se olikin helpommin sanottu kuin tehty! Ensinnäkin jonot luikertelivat kaupan läpi jo sisäänkäynnille saakka. Toisekseen, leipähyllyt huusivat tyhjyyttään, samoin kaikki maidot oli kahmittu (ettei vaan pääsis päivässä maito loppumaan!?)  ja myös mun himoitsemia Pretzeleitä oli enää kolme jäljellä hyllyssä. Onneksi!

Seuraavaksi oli vuorossa operaatio jonotus. Seisoin siinä itsekseni ja itselleni naureskellen jonottamassa kärryihmisten keskellä ostoskorissani yksi pieni Pretzel. Jonotus kesti valehtemalla niin kauan, että olisin ehtinyt leipoo jo omat Pretzelini.

Mutta on pakko todeta, että it was worth it! Katsokaa nyt, miten se hymyileekin!


Pretzelin kera maistui ihana kookoskaakao.



PS. Jos et jaksa jonottaa Pretzeleitäsi ja sinulla on jauhopeukalo hallussa, mikset pyöräyttäisi niitä itse? Tässä joku pölö Don "the Baker" Eckert opastaa kädestä pitäen, miten valmistaa kauniita Pretzeleitä. Katsokaa, mitkä muuvit ja mikä nopeus papalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.