6.12.2017

Itsenäinen satavuotias

Suomi juhli tänään näyttävästi ja ansaitusti 100. syntymäpäiväänsä. 
Ja itseasiassa koko vuosi  2017 on ollut suorastaan iloista ilotulitusta, Suomi 100 -hankkeita ja -tuotteita on ollut joka lähtöön. Juhlavuosi on huomioitu laajalti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Maailmalla maamerkkejä valomaalataan Suomen värein ja eri alojen vaikuttajat hehkuttavat Suomea maasta taivaaseen. Vaikka moni on jo saattanut huokailla Suomi100-moppien äärellä "että taasko tätä suomisataa", uskon että meille suomalaisille sekä Suomen maabrändille tämä juhlavuosi on ollut monelta osin todella antoisa.

Toivon, että Suomi 100 -vuosi on onnistunut yhdistämään suomalaisia tekemään asioita entistä enemmän yhdessä, yli toimialarajojen ja rohkaistuen tutustumaan ehkä siihen seinänaapuriin. Meille perivaatimattomille suomalaisille tämä Suomen hehkuttaminen ja #bragforfinlandin kaltaiset hashtagit ovat tehneet vain terveellä tavalla hyvää.

Olen kiitollinen Suomelle monesta asiasta. Koulutuksesta, terveydenhuollosta, puhtaasta hapesta, kauniista luonnosta ja siitä, että kaduilla voi kävellä iltaisin yksin, pelkäämättä.  Minun Suomeni on tasa-arvoinen, suvaitsevainen, vapaa, turvallinen, kehittyvä, puhdas, raikas ja luova. Näiden asioiden eteen on pitänyt tehdä töitä, eikä niitä saa pitää itsestäänselvyyksinä tulevaisuudessakaan. 

Meidän itsenäisyyspäivän viettoomme kuului pitkä kävely Turussa, rauhassa pitkin jokirantaa (ja onneksi olin napannut kameran mukaan!).  


Illalla ennen juhlaillallista perheen kanssa ja Linnan juhlien kisakatsomoa, kävimme ihailemassa Luminous Finland -valotaideteosta, joka täytti Turun linnan puiston kaikkia aisteja hivelevällä valotaiteella, tanssilla, musiikilla ja ilma-akrobatialla. Se oli loistava osoitus siitä, miten upeita juttuja yhteen hiilen puhaltamisella voidaan saada aikaan. 


Perheemme kulinaristit tiiraavaat aina tarkkaan paitsi Linnan juhlien pukuloistoa myös sitä, mitä Linnan kokit tarjoilevat juhlijoille. Meidän oma juhlamenumme koostui näistä herkuista:
- alkuruokana raikas salaatti ja minivohveleita mädillä, ranskankermalla ja pinaatilla
- suppilovahvero-lehtikaalipiiras
- pääruuaksi uunipunajuuria vuohenjuustolla, pekaanipähkinöillä ja rosmariinihunaja-kastikkeella
- jälkkäriksi simppelisti suklaata.
Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!
Tehdään seuraavista sadasta vuodesta, yhdessä, entistä upeampia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.