15.2.2012

Kaikki on kiinni kontekstista

Nykyihminen surffailee kameleonttina erilaisten sosiaalisten ja viestinnällisten tilanteiden palapelissä. Milloin pitää hoksata purra kieltä ja milloin taas osoittaa tietävänsä, mitä dissonanssi tarkoittaa.

Jouduitko kenties klikkaamaan dissonanssin määritelmää Wikipediasta, tuolta historian opettajain painajaismaisesta  roskapankista? Dissonanssi on musiikin termi ja tarkoittaa riitasointua.
Mielenkiintoista on se, että riitasointua on musiikissa siedetty eri aikakausilla eri tavoin. Samoin on mielestäni nykyään sanan- ja mielipidevapauden sekä rasistisen puheen suhteen.

Surkuhupaisia esimerkkejä kontekstin hyödyntämisestä on saatu alkuvuoden presidentinvaalikampanjoiden aikana sekä jatkuvasti politiikkaa ruotivista blogeista.

Itse olen huomannut tiedottajan työssäni, että riitasointujen soittaminen on yllättävän helppoa. Kirjoittaessani tiedotteita eri kohderyhmille, erilaisin tavoittein, tulee aina jokaisen kohdalla punnita kontekstia. Miten puhua flash mobista koulutusjohtajalle tai mukaan innostettavalle ryhmälle? Samoin kirjoittaessani kolmea erilaista blogia, tulen usein miettineeksi mitkä teemat uppoavat mihinkin ämpäriin.

Koulutus- ja työmaailmaani voit tutustua täällä ja Turun taideakatemian opiskelijayhdistyksen puuhailuihin täällä. Ja minuun itseeni tässä kyseisessä blogissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.