Aamuisin herään lokkien lauluun (rääkynään) ja merituuli puhaltaa kotipihalla. Tuntuu siltä, että meri on Hangossa joka kolkassa läsnä. Ja onhan se, tämä pikkuinen niemi on ihan meren armoilla.
Olemme jo pariin otteeseen olleet veneilemässä Filipin veneellä. On hienoa, että meillä on paikallinen opas, joka tuntee Hangon edustan saariston. Tykkään tosta Filipin ohjastavasta: varvasote ruorista on se paras!
Tällä kertaa olimme isommalla porukalla liikkeellä ja laukut olivat täynnä grilliherkkuja.
Tämän kesän ehdoton grilliherkku numero 1 on parsa. Ihan sellaisenaan, öljymarinoituna tai pekoniin kääräistynä.
Janin mukaan "kaikki, jota pekoni maistuu hyvältä".
Herkkusienet ovat myös vakiherkku, joita meidän grillistä löytyy - joko täytettyinä tai paloiteltuina folionyyteistä.
Iisi jälkkäri on täyttää banaanit tummalla suklaalla ja laittaa lopuksi grilliin hetkeksi lämpenemään.
Varoitus: todella makeaa!
Illalla tuuli kääntyi sen verran, että kallioilla alkoi tulla kylmä. Otimme suunnan takaisin Hangonkylän satamaan, poskipäät vähän päivettyneempinä ja mahat täynnä herkkuja.
Kiitos vielä kipparille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.