6.5.2013

Vau, mitä valokuvia!

Maiseman, luonnonmateriaalien ja vanhan ihmisen syvän katseen pyhä yhteensulautuma. 
Sitä ovat Eyes as Big as Plates -sarjan valokuvat. Sykähdyttävät ja jopa humoristiset kuvat ovat syntyneet norjalaisen Karoline Hjortin ja suomalaisen Riitta Ikosen yhteistyönä. 

Kuvat tutkailevat mielenkiintoisesti suomalaista mielenmaisemaa ja nostavat jalustalle sekä Suomen että Norjan jylhiä kansallismaisemia. Otokset ovat yhtä aikaa erittäin ajankohtaisia ja dynaamisia mutta kuitenkin ajattomia, universaaleja ja ajattelemaan pysäyttäviä. Vanhat, elämää nähneet ihmisen silmät ovat sitten kauniit!

 Hjort ja Ikonen tapasivat aikoinaan Norjassa Sandnessin taiteilijaresidenssissä ja alkoivat siellä työsää kuvasarjaa. Malleiksi he ovat saaneet kuviinsa tavallisia vanhuksia Norjasta ja Suomesta. Kuvien päähineet ja luonnonmateriaaleista kyhätyt asut ovat taiteilijoiden omaa käsialaa. 

Sittemmin Eyes as Big as Plates -sarjan kuvista on saatu nauttia niin Kiasmassa, Tokiossa, Oslossa kuin New Yorkissakin. Tässä lemppariotokseni sarjasta:















Lisää taustoja ja tarinoita Eyes as Big as Plates -sarjan mielenkiintoisesta matkasta voit lukea Hjortin ja Ikosen tiheään tahtiin päivittyvästä blogista. Sieltä löydät muun muassa sen, miten mallien risupäähineet ovat syntyneet. 

Inspiroivaa maanantaita!


Kuvalähde: Riitta Ikonen







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.