1.5.2013

Vappu - vappen

Vappu meni vauhdilla. Vietimme sitä - missäs muuallakaan kuin - Turussa. Pekka Pouta ei ollut luvannut hääviä säätä, ja vapunaaton vesitihkuinen aamu ei lupaillut kovin kummoista vappukeliä. Mutta! Jani tuli iltajunalla Hangosta ja toi samalla auringon tullessaan myös Turkuun. 
Tuplailonaihetta toi myös se, että Sofia & Topias ovat vihdoinkin rantautuneet takaisin Suomeen Aasian kierrokseltaan!


Samppalinnanmäellä huippukuvaaja Joonas ehti ikuistaa Ainon ja mun "perusposeerauksen". Näistä vastaavista voisi kohta koota kuvagallerian. Huomioi myös taustalla pitkästynyt Jani, jonka mielestä matka ei edennyt kovinkaan nopeasti... 

Jokirannasta suuntasimme Seppikselle syömään grillattua maissia & makkaraa. Ilta-aurinko lämmitti ihanasti, mutta mereltä puhkuva tuuli toi vilunväreitä. Kevät on salakavalaa aikaa. Niinpä suuntasimme sisälle loppuillaksi herkuttelemaan. Sofia & Topias olivat taikoneet jättikasan herkullisia vappumunkkeja, joita en ehtinyt ikuistaa valokuviin - oli liian kiire popsia niitä. 
Portsa-kerhon iloinen jälleennäkeminen!
Vappupäivänä suuntasimme perinteiselle vappupiknikille Vartiovuorenmäelle. Oli mahtavaa nähdä kaikkia jo maailmalle karanneita opiskelukavereita pitkästä aikaa samassa paikassa ja herkutella yhdessä. Sää oli vielä lämpöisempi kuin aattoiltana ja tuuli oli vähän hellittänyt.
Viltillemme eksyi myös maailman söpöin koiranpentu Nemi. Hän paistatteli onnellisena kaikkien jakamattoman huomion keskipisteenä. Ja mun koiranpentukuume nosti päätään!

Illan suussa suuntasimme vielä äidin, Einon & Mercian kanssa Ruissaloon. Äiti innostui leikkimään Hulda Huoletonta (voisi olla myös Täti Moonika). 


Pakollinen pysähdys on aina tehtävä Ruissalon Villa Ekhemin kahvilassa. Sitä pyörittää todella symppis pappa, todennäköisesti eläkepäiviensä ratoksi. Kun kysyin, mitä kaakao maksaa, hän totesi: "Euro viiskent normaaliste, mut voit sää sen ilmatteekski saada." Aito herrasmies siis. Hän myös tiedusteli, onko äitini islantilainen.
Vappukoira Eino sai juhlarusetin.

 Innostuimme vähän tasapainoilemaan ja hyppelehtimään Ruissalon rannassa. Kevät tuntuu ja tuoksuu jo joka paikassa! 

Rentoa vappupäivän iltaa! Nyt menen syömään loput piknik-eväät kassin pohjalta. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.