1.4.2013

Pääsiäinen kuvina

Pääsiäinen on valon ja juhlan aikaa. Meillä sen viettoon liittyy paljon perinteitä, sillä äitini on jo lapsesta asti tutustuttanut meidät ortodoksiseen tapaan juhlistaa pääsiäistä. Ortodokseillehan pääsiäinen on vuoden suurin juhla; paastosta laskeudutaan pääsiäisen viettoon. 

Pääsiäisen juhlintaan kuuluu ennen kaikkea hyvät ystävät ja herkullinen ruoka.
 Olemme jo vuosikymmeniä viettäneet pääsiäisen samalla, mahtavalla porukalla. Porukan ytimen muodostaa äitini ja hänen opiskeluajoilta tutut ystävät perheineen. Yhdessäolon perinne on aloitettu tämän porukan kanssa, kun me lapset olimme vielä (ruskovilla)vaipoissa, ja se on onnellisesti jatkunut näin pitkään. Vuosien saatossa me lapset olemme tulleet läheisiksi ystäviksi ja olemme paljon tekemisissä, vaikka asummmekin eri maissa. Toivon, että meidän pääsiäistraditiot jatkuvat vielä monta, monta vuotta. 

Tässä pääsiäinen kuvatunnelmina:







 Pyörähdimme myös Koroisten kartanolla maalamassa pääsiäismunia vahamenetelmällä. Kuvassa Aino keskittyy piirtämään kuvioita tyhjäksi puhalletun kananmunan pintaan.



2 kommenttia:

  1. Wow, todella hienoja kuvia ja kiva nähdä mitä kaikkea ortodoksiseen pääsiäispöytään kuuluu. Olen hulluna pashaan, mitä kaikkea teidän reseptiinne kuuluu? t. Mona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Mona!
      Herkkuja oli kyllä pääsiäispöydässä yllin kyllin, ja parasta oli se, että kaikki toivat oman osuutensa ruokapöytään. Yhdessä on aina niin mukavaa kokkailla :)

      Hyvä resepti pashaan on esimerkiksi tämä Valamon pasha, http://www.maku.fi/resepti/valamon-pasha#axzz2Q4X3svej
      Lisäksi laitamme yleensä kuivattuja hedelmiä rusinoiden lisäksi makua tuomaan.

      Poista

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.